top of page

Aan welke vereisten (eissen) moet een chalet voldoen?


Het chalet is voor veel mensen een vaste vakantiewoning, maar dient soms ook als tijdelijke woning. Permanent wonen in een chalet is mogelijk, afhankelijk van het beleid van de gemeente. Met betrekking tot chalets is er veel wetgeving, dit heeft juridische gevolgen voor de bezitter. Een chalet kopen? Lees over de eisen waaraan deze moet voldoen en vraag het aan de camping, als het chalet op een vakantiepark komt te staan.
 

Een chalet is onroerend goed:


In veel gevallen wordt een chalet als onroerend goed aangemerkt. Dit is van toepassing wanneer een chalet duurzaam is verenigd met de grond: deze is gebouwd om te blijven staan voor onbepaalde tijd.

De wetgeving zegt dat de eigenaar van de grond door natrekking ook eigenaar wordt van een chalet die hierop geplaatst is. Bij een huurovereenkomst mag de eigenaar van een chalet deze wegnemen, bijvoorbeeld bij opzegging van de huurovereenkomst. In veel recreatieparken of op campings is het mogelijk recreatiegrond aan te kopen. Het is belangrijk de grond waarop een chalet komt te staan goed te regelen door middel van koop, erfpacht of huur.

 

Vereisten (eissen) aan een chalet:


Met betrekking tot verplaatsen mag je niet zomaar met iedere chalet de weg over. De maximale breedte mag 3 meter zijn, de maximale lengte 15 meter. Voor bredere of langere voertuigen is ontheffing nodig. Gezien in veel gevallen de drie meter grens te krap is, wordt er vaak gekozen voor een bredere chalet. In dit geval, als er met Chaletbouw-KC is afgesproken dat deze het chalet plaatst, zorgt Chaletbouw-KC ook voor de ontheffing.
 

Kleur van een chalet:


Soms worden er bepaalde vereisten gesteld aan de kleur of de buiteninrichting van een chalet. Een aantal vakantieparken kiest voor een bepaalde kleur of laat dit geheel vrij. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met het park, ook met betrekking tot parkeren van de auto en het toestaan van huisdieren.
 

Privacy:


Voor optimale privacy wordt er veelal een erfafscheiding of tuinhek om het chalet geplaatst. Dit is niet overal toegestaan: informeer vooraf bij de grondeigenaar, de campinghouder of het recreatiepark.

Brandveiligheid van een chalet:


In verband met brandveiligheid moeten chalets minimaal 3 tot 5 meter van elkaar af staan, afhankelijk van de situatie. Comfort in een chalet is belangrijk, elektrische apparaten zorgen voor veel gebruiksgemak. Het chalet moet daarom voorzien zijn van een goede ventilatie en een verbrandingstoestel wordt jaarlijks gecontroleerd. Uiteraard zorg je voor de aanwezigheid van een brandblusser en branddeken en ga je veilig om met gas(flessen) en toestellen.
 

Aansluiting op nutsvoorzieningen:


Bij het plaatsen van een chalet is het belangrijk dat deze wordt aangesloten op nutsvoorzieningen. Dit zijn gas, water en elektriciteit, wat het woongenot verhoogt. Het aansluiten gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf, in andere gevallen verzorgt het vakantiepark de aansluiting. Informeer vooraf naar de mogelijkheden en de kosten.
 

De chalet inrichten:

 

Oudere chalets zijn vaak slecht geïsoleerd. Dit brengt in de winterperiode veel ongemak en hoge stookkosten met zich mee. Het aanbrengen van isolatie verhelpt het probleem, toch moet er rekening worden gehouden met de ruimte die na isolatie overblijft.

De ideale chalet is voorzien van keuken, badkamer en toilet. Afhankelijk van de afmeting bestaat deze verder uit een woongedeelte en een tot meerdere slaapkamers. Hou met het inrichten van de stacaravan rekening met opbergruimte, bij voorkeur kasten die tot aan het plafond reiken. Hiermee bereik je maximale opbergruimte zonder ruimteverlies.

Stapelbedden zijn handig voor kinderen, daarnaast zijn ze ook in extra grote formaten te koop, geschikt voor volwassenen. Hiermee creëer je 2 keer zoveel slaapplekken binnen dezelfde ruimte.

Chaletbouw-KC

Chaletbouw-KC

Nuttige links

Chaletbouw-KC
is gevestigd in Noord-Limburg,
in de plaats Venray
  • Pinterest
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • tjilpen
  • Facebook Social Icon
Bel ons voor meer info:
+31(0)6 - 57 54 22 81
+31(0)478 - 58 54 42 
E-mail:
Kc@plex.nl

© 2020 by Chaletbouw KC

Proudly created by me, myself and I

bottom of page