top of page

Wat is het verschil tussen een stacaravan en een chalet?

Stacaravans

Voor iedere gezinssamenstelling heeft chaletbouw-KC het juiste vakantieverblijf; stacaravans en chalets, variërend van eenvoudig tot zeer exclusief.

Van een stacaravan worden meerdere exemplaren tegelijkertijd gemaakt. Productie werk. Dit is uiteraard zeer gunstig voor de uiteindelijke verkoopprijs, doch er is weinig keuze in de modellen. Vanouds worden stacaravans van aluminium gemaakt, maar de laatste jaren heeft de markt zich in rap tempo ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er ook prachtige modellen verkrijgbaar met een houten of kunststof gevelbekleding. 

Een stacaravan is een zeer compleet product. Je kunt er direct al in wonen. De beperkte inrichting is van tevoren besproken en staat al vast. Bijvoorbeeld de gordijnen, vloerbedekking en meubelen zijn al aanwezig. In sfeer is er behoorlijk wat keuze. Kies je voor een frisse of moderne? Of voel je je prettiger in de warme atmosfeer van de bekwame Engelse fabrikanten? (Nadeel, alles, tot en met de schroeven en bouten zijn Engelse maten, tot de aansluiting van de verwarming en kranen toe.)

Binnen de grenzen van de fabrikant kun je een aantal keuzes maken. Vrijwel alle modellen stacaravans zijn in een paar maten verkrijgbaar en bij enkele typen is het mogelijk de kleur van in- en exterieur te kiezen.

Chalets

De chalets worden, in tegenstelling tot stacaravans, geheel naar jullie wens gemaakt. Bijna alles is mogelijk en daarom is er geen chalet hetzelfde. Iedere gezinssamenstelling brengt zijn eigen wensen mee en die wensen kunnen vervuld worden, niet alleen de buitenafmetingen en uiterlijk, maar ook de grote van b.v. de slaapkamer, keuken, badkamer e.d. kan besproken worden. Daarnaast is er een uitgebreide keuze tussen het in- en exterieur.

De voornaamste reden om voor een chalet te kiezen, is vanwege de goede kwaliteit. De isolatie is uitstekend, beter dan die van een stacaravan, de deuren zijn royaal en zwaar uitgevoerd, de keuken is degelijk en de tussenwanden zijn zeer stabiel. Voor de buitenbekleding is de keuze divers. 
Kortom, een chalet voelt aan als een huis en daar is niets te veel mee gezegd. Net als een huis, is een chalet ook deugdelijker gebouwd en gaat daarom vaak langer mee dan een stacaravan.

Een nieuw chalet wordt zonder meubelen geleverd. Een enkele keer ook zonder stoffering. (Casco.) Dit heeft als voordeel dat je de ruimtes geheel naar eigen smaak kunt inrichten.

 

Het verschil?

Het onderscheid (verschil) tussen stacaravans en chalets zit hem in de productiemethode. Stacaravans worden in grote aantallen tegelijk gemaakt en er zijn vrijwel geen veranderingen mogelijk. Het grote voordeel van een stacaravan is dat deze doorgaans een uitgekiende indeling heeft met een smaakvol interieur. Stacaravans worden veel in Engeland en in kleinere aantallen in Nederland - Duitsland en Polen geproduceerd. 

Chalets daarentegen worden doorgaans in Nederland en gedeeltelijk in Duitsland geproduceerd. Vrijwel ieder chalet is uniek vanwege de grote vrijheid in maten en uitvoeringen. U kunt het chalet dus helemaal op maat laten maken. Dit is echt vakmanschap; te zien aan de mooie afwerking, zware materialen en goede isolatie.

Chaletbouw-KC

Chaletbouw-KC

Nuttige links

Chaletbouw-KC
is gevestigd in Noord-Limburg,
in de plaats Venray
  • Pinterest
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • tjilpen
  • Facebook Social Icon
Bel ons voor meer info:
+31(0)6 - 57 54 22 81
+31(0)478 - 58 54 42 
E-mail:
Kc@plex.nl

© 2020 by Chaletbouw KC

Proudly created by me, myself and I

bottom of page